Monday, April 4, 2011

Fenomena Aneh Supermoon

Gambar supermoon
Apa sebenarnya supermoon tu? Supermoon merupakan istilah yang diberi para saintis untuk menggambarkan keadaan dimana jarak Bumi dengan Bulan kelihatan lebih dekat dari biasa iaitu 356 577 Kilometer berbanding jarak purata adalah 384 403 kilometer. Supermoon berlaku pada 19 mac 2011 yang lepas,biggest Full Moon in 18 Years Occurs Saturday Night!
Supermoon berlaku pada 19 mac 2011 yang lepas,biggest Full Moon in 18 Years Occurs Saturday Night!.Yang tidak bestnya,saya tidak tahu ia berlaku pada hari itu,damm!saya rasa saya sudah mengeruh (tertidur), sayang betul tak sempat ambil gambar dengan Olympus terbaru saya.Bila agaknya kejadian ni akan berlaku lagi?ada sesiapa yang tahu meramal disini?..Uncleseekers?..Bro tahu tak bile lagi?
Keyword supermoon juga merupakan top 10 carian google paling hangat minggu lepas menurut sumber di nst hari ini.Melepas lagi dengan entry panas ni.Tapi tak apa,kalau pembaca mau tengok gambar supermoon yang cantik-cantik sila google dan klik photo di left sidebar laptop anda.
Menurut saintis,kejadian ni akan menyebabkan terjadi bencana alam seperti gempa bumi dan tsunami.


Read more: http://ilhamnurulresources.blogspot.com/#ixzz1IWx7BeKD

No comments:

Post a Comment